Неделен гост: Носителите на наградите на Община Сливен за 2022 г.

baraban.bg

Неделен гост: Носителите на наградите на Община Сливен за 2022 г.

 

Александър Дойчинов, награда „Добри Чинтулов"

    Наградата се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

 

   Александър Дойчинов е роден през 1958 г. в гр. Сливен. Завършва живопис в Националната художествена академия през 1988 г. Той е дългогодишен председател на представителството на Съюза на българските художници в Сливен, учител и директор на Национална художествена гимназия „Димитър Добрович“. Художник и преподавател, той е лауреат  на различни награди от национални изложби и конкурси. Участва в творчески колективи за архитектурни и дизайнерски проекти. Реализира мозаечни пана, стенописи и проекти за естетизация на градската среда. Работи и в областта на живописта. В творческата му биография се отличават редица самостоятелни изложби в страната и чужбина.  Участва активно в национални пленери и симпозиуми.

 

Ивайло Видев, награда „Добри Желязков"

   Наградата се присъжда за постигнати икономическите показатели на стопански субекти, работещи на територията на община Сливен, по следните критерии: социална стабилност, липса на задължения към общината, държавата и социалното осигуряване, вложени инвестиции и печалба.

 

   Ивайло Видев е управител на „Солар Сървис" ООД, създадена през 2011 г. Основната ѝ дейност е мониторинг и поддръжка на фотоволтаични централи от тримата съоснователи и съдружници Костадин Новаков, Димитър Ненов и Ивайло Видев. Впоследствие,  фирмата се развива в услугата пълен инженеринг, включващ консултиране, проектиране, изграждане, мониторинг и поддръжка на ФЕЦ. Само за последните няколко години „Солар Сървис“ е изградила над 900 централи и поддържа над 45 мегавата мощности, което я прави една от водещите компании във фотоволтаичния бранш в България. Екипът на компанията се състои от над 70 служители – инженери, специалисти, електро-инсталатори и монтажници. За последните 3 години те са изградили и въвели в експлоатация ФЕЦ с мощности както следва: 2019 г – 2,3 MWp; 2020 г. – 8,5 MWp; 2021 г. - 21,6  Mwp. През настоящата 2022 г. изграждат ежемесечно около 2,5 MWp нови слънчеви енергийни мощности.

 

Красимира Танева, награда „Милосърдие"

   Наградата се присъжда за дългогодишна дейност и проявен професионализъм, за научни достижения, за висока гражданска отговорност в областта на здравеопазването и социалната политика на Община Сливен.

 

   Красимира Танева от дълги години заема поста главна медицинска сестра на най-голямата болница в областта и като такава организира и координира качеството на предлаганите здравни грижи, изготвя анализи и информация за състоянието на здравните грижи в лечебното заведение, планира и организира следдипломното обучение на медицинските специалисти.

   В периода 2012 – 2022 г. тя е председател на Регионалната етична комисия на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

   В работата си е доказала своя професионализъм, компетентност и отговорност, с което е допринесла за развитието и утвърждаването на болницата като водещо лечебно заведение в областта.

 

   Наградата „Д-р Иван Селимински" за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край, тази година не се присъжда.

 

   Наградите ще бъдат връчени със специална церемония на тържествения концерт на 25 октомври, в навечерието на  празника на Сливен, Димитровден. (Официално ще бъдат връчени и наградите за 2021 г., когато поради ковид мерките церемонията беше в ограничен кръг присъстващи.)

baraban.bg ©

Top Desktop version