Сайтът на гражданското общество

baraban.bg

Обзор

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Посещения: 33

Утрешният празник в Сливен

   Тържественото шествие по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, тази година няма да се състои, съобщават от Община Сливен.                                                                                                                                                                    Причината е обявената епидемиологична обстановка в страната и необходимостта от предотвратяване струпванията на много хора на едно място. По инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в необичайната ситуация и към всич просветни дейци, на 24 май в 12 часа традиционната мелодия на Градския часовник ще бъде заменена с химна на просветата „Върви народе възродени“.

   Предвид условията на разпространение на коронавирус в страната, отбелязване на празника с масово присъствие не е препоръчително.

   Заради голямото значение, което датата има за всеки българин, Община Сливен ще организира кратка церемония по традиционното поднасяне на гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър, в което ще участват кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, началникът на Регионалното управление по образование и директорите на културните институти. Кратката церемония ще се проведе в 11 часа при спазване на дистанция и всички санитарно-хигиенни изисквания. 

Посещения: 108

Кризисната ситуация в Сливен – мерки на общината и дарения на граждани

   По инициатива на Община Сливен от петък, 10 април, започва поставянето на 6 мобилни чешми със сапун за измиване на ръцете пред църквите в града. Съоръженията ще останат там за периода на празниците от 11 до 20 април.

   Отделно, общината е създала организация за дезинфекция около храмовете, която ще се извършва вечер. Служителите в храмовете също имат ангажимент за обработване с препарати вътре в помещенията.  

Посещения: 2445

Подкатегории

baraban.bg ©

Top Desktop version