Сайтът на гражданското общество

baraban.bg

Мнения

Богоявление

   Днес е Кръщение Господне или Богоявление (нарицателно назоваван от народа Йордановден, защото Господнето кръщение станало във водите на река Йордан). На този ден 30-годишният Божи Син Иисус Христос бил кръстен във водите на река Йордан от св. Йоан Кръстител. В момента на кръщението небето се отворило и Светият дух слязъл върху Христос във вид на гълъб. А от небето се разнесъл глас: “Този е Моят възлюбен Син, в когото е Моето благоволение!” Това е третият по значимост Господски празник след Рождеството и Възкресението на Иисус Христос. Нарича се Богоявление, тъй като за първи път при кръщението на Спасителя Бог се открива на света в своите три неразделни лица - Отец, Син и Дух Свети.

Посещения: 86

Неделен гост: Иван Бакалов, следновогодишно

От Фейсбук

   Чудех се защо БНТ има 4 канала, като един не може да направи като хората. И кой ги гледа таман четири? После разбрах, че така БНТ плаща за четири честоти за цифрово излъчване. А фирмата е частна - дето беше на Цветан Василев, ама едно корполентно момче я прилапа. А БНТ е в дефицит и дълг, не може да се събере в бюджета си.

   Само така си обяснявам как на Нова година непосредствено преди полунощ и след полунощ имаше реклами (по обществена телевизия, която има лимит за реклами).

Посещения: 848

И пак за велоалеите Сливен

   Кметът Стефан Радев каза: Велоалеята на булевард „Георги Данчев“ да се премахне от пътното платно!

   Това съобщават от общинския пресцентър. И внасят още подробности: „Велоалеята на булевард „Георги Данчев“ да се премахне от пътното платно и да се работи за разполагането ѝ на тротоара. Това възложи кметът Стефан Радев на екипа по управление на проекта. В началото на декември той поиска алтернативен вариант за участъка по булеварда от 4-ти пощенски клон до кръговото кръстовище и специалистите предложиха велоалеята да се разположи на тротоара. След представеното от тях становище, кметът предлага това да се случи по целия булевард.“

   За целта е необходимо становище на Общинския съвет и на
следващото му заседание кметът ще внесе предложение за промяната.

Посещения: 120

Подкатегории

baraban.bg ©

Top Desktop version