Сайтът на гражданското общество

baraban.bg

Мнения

Защо Доган има резиденция...

    Ами, редно е да има, тъй като, според това, което чета и чувам, той отговаря на всичките смисли, които се съдържат в думата резидент и съответно резиденция.

   Например:

   Резиденция (от латинското residere – обитавам) – мястото, където официално пребивава лице, олицетворяващо най-често държавна (държавен глава, ръководител на правителство и пр.) и по-рядко регионална власт.

 

   Или според речника на българския език: 

Посещения: 156

Какво отговаря на обвиненията Вълкан Янев:

От dveri.bg  

   Известният сливенски свещеник о. Силвестър Янакиев съобщи в социалните мрежи и местната преса, че е разкрил опит за скандално прехвърляне на четири хиляди декара църковни земи край Бургас на частна фирма. Според него земите са собственост на Сливенската митрополия и той още през януари е разбрал за подготвения договор. Свещеникът обвинява секретаря на митрополията Вълкан Янев в неправомерни действия в ущърб на епархията. О. Янакиев казва пред в-к „Искра“, че е провел разговори по този случай с ДАНС и местните подразделения на ГДБОП в Сливен.

Посещения: 62

Неделно: Какво се случва в Сливенската митрополия

От https://slivensega.wordpress.com/

   Отец Силвестър Янакиев съобщи, че е разкрил опит за скандално прехвърляне на 4000 декара църковни земи край Бургас на частна фирма. Според него земите са собственост на Сливенската митрополия. Той и брат му, о. Евгений, който е протосингел на Сливенска епархия, още през януари са разбрали за подготвения договор. О. Силвестър обвинява секретаря на митрополията Вълкан Янев в неправомерни действия в ущърб на епархията. Свещеникът е провел разговори по този случай с ДАНС и местните подразделения на ГДБОП в града под Сините камъни, научи „Сливен ДНЕС и УТРЕ“.

   Въпросните земи се намирали на различни места край Бургас. О. Силвестър е започнал битката да не бъдат прехвърлени безплатно на частната фирма. В хода на разследванията си той се е натоварил емоционално. Дори е бил приет в болница със сърдечни проблеми, както първи писа вестник „Сливен ДНЕС и УТРЕ“ в хартиеното си и онлайн издание. Припомняме, че уважаваният в цялата епархия свещеник, който е и неин духовен надзорник, публикува във Фейсбук диагнозата си: високо кръвно и аритмия, както и снимки от болничната стая. „Вълкан трябва да си ходи, за да може да се случи нещо хубаво в тази епархия! Иначе гафът с КТБ, където Сливенска митрополия загуби над един милион лева, ще ви се стори като детска игра“, написа той.

Посещения: 65

Подкатегории

baraban.bg ©

Top Desktop version