Приключи рали"Сливен"

baraban.bg

Приключи рали"Сливен"

   Пламен Стайков - Давид Кварацхелия с Mitsubishi Lancer EVO 9 спечелиха рали "Сливен-2016". На втора позиция завърши екипажът на Рашид Ал Кетби и Карина Хеперле, а на трето място - Мартин Сурилов и Здравко Здравков. 

   "Сливенският регион е най-благоприятен за рали състезания и спокойно може да носи името рали "България". Заслужават го и феновете, и самите сливналии ", каза Пламен Стайков преди официалното награждаване. Той смята, че теренът тази година е бил по-сложен  и никога не трябва да се подценява сливенския Балкан, защото крие изненади. Състезателят подчерта, че организацията тази година е била перфектна и на европейско ниво. Той смята, че рали "Сливен" има шансове да постигне световни мащаби и трябва да стане рали "България ". На любителите на високите скорости Пламен Стайков отправи послание да шофират внимателно, защото пътищата не са място за състезания. "Дори аз шофирам бавно в ежедневието, защото разликата да пристигнеш от точка А до точка Б, между бързо и бавно каране, може да бъде в рамките на 20 минути и не трябва да се рискува човешки живот. Съветвам всички да карат по-разумно. Който иска да става състезател, е добре дошъл при нас - в Българската федерация по автомобилен спорт", завърши победителят в рали "Сливен-2016". 

   Официалната церемония по награждаване на победителите в рали "Сливен-2016" се състоя на площад "Хаджи Димитър" в града под Сините камъни.

   Рали "Сливен-2016" е четвърти кръг от националния рали шампионат и пети кръг от Балканската зона за Европейския трофей. Състезанието се проведе от 2 до 4 септември и беше с обща дистанция 423 километра, от които бяха включени 186 състезателни километра, разделени в 13 етапа.  

   Организатор на проявата е АСК "Скорпион", със съдействието на Община Сливен. 

baraban.bg ©

Top Desktop version