Българите в Одеса организират състезание по хумор

baraban.bg

Българите в Одеса организират състезание по хумор

   На 31 март 2017 г. от 19:00 ч. в Двореца на културата „Политех“ ще се проведе полуфинала на седми сезон на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна. Младежите ще се състезават в конкурси по остроумие чрез отговори на въпроси, импровизации, предварително подготвени сценки, които показват социалните проблеми и човешките пороци през призмата на хумора и шегите. Българският КВН традиционно се провежда в световната столицата на хумора – гр. Одеса. 

   КВН (Клуб на Веселите и Находчивите) не е ново мероприятие за жителите на Украйна. Над 50 години това е една от най-гледаните игри. Но КВН на български език се проведе за първи път в Одеса през 2010.

   Бесарабската лига КВН се превърна в международна игра и този сезон в нея участват пет български отбора от Украйна и Молдова. За българската общност в Украйна това е най-мащабното и най-очакваното събитие на годината.

   Финалната игра на Бесарабската лига КВН за Купата на Конгреса на българите в Украйна ще се проведе през м. май 2017 г. Тогава ще бъде определен победителят, който ще спечели голямата награда – едноседмична почивка в България за целия отбор. 

Максим Димитров

 Пресцентър

на Всеукраинската обществена организация                             

"Конгрес на българите в Украйна"

 

baraban.bg ©

Top Desktop version