Първият кабинет по вендузотерапия в България – в Сливен

baraban.bg

Първият кабинет по вендузотерапия в България – в Сливен

   Доста от състезателите в големи спортни състезания вече се явяват със странни кръгчета по раменете и гърба. Странни, ако не знаеш, че вендузотерапията е на мода като вид алтернативно лечение на мускулни травми и възстановяване на тялото след изтощителни тренировки. Разбира се, вендузите са полезни не само за спортисти, те облекчават различни хронични болки и затова този стар метод на лечение от далечния и по-близък Изток, се прехвърля в Европа и Америка. Първият кабинет за вендузотерапия в Бъгария вече е факт и той е в Сливен. Единствената причина да е точно в нашия град са приятелските и колегиални отношения между сливенските лекари, съпрузите д-р Георги Ходжев и д-р Йорданка Ходжева, и създателя на нов метод не само за лечение, но и за диагностициране с вендузи, д-р Уаел Мохамед Али.

    Д-р Уаел Мохамед Али е суданец, но семейството му живее в ОАЕ. Завършил е медицина в България, говори чудесно български език и смята страната ни за своя втора родина.Методът му, наречен "Sudan Cupping test" или "суданска диагностика с вендузи" е патентован, а лекарят е открил специализирани кабинети освен в суданската столица Хартум още и в Индия, Катар, Кувейт. Днес той беше в Сливен, като един от придружаващите извънредния и пълномощен посланик на Република Судан в Република България Н. Пр. г-жа Илхам Ибрахим Мохамед Ахмед и за да открие официално сливенският кабинет по вакуумна терапия. „Желанието ми е освен да помогнем на хората, които имат нужда от нашата помощ като лекари, и да задълбочим връзките между Судан и България, особено като имам предвид високото ниво на българското образование“, каза д-р Уаел Мохамед.

    В официалната среща с кмета на Община Сливен Стефан Радев, г-жа Илхам Ахмед е изтъкнала интереса на Судан към българската академична общност. По думите й, близо 3 000 суданци са завършили висшето си образование в България. Официалната визита е във връзка с откриването на академичната учебна година на „Факултет и Колеж-Сливен” към Техническия университет – София.

 Адресът на кабинета е: Сливен, ул. Райко Даскалов 6, тел. за връзка: 0877 430 060

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

baraban.bg ©

Top Desktop version