След новогодишните благопожелания, дойдоха и честитките – вече 2,50 за кубик вода

baraban.bg

След новогодишните благопожелания, дойдоха и честитките – вече 2,50 за кубик вода

   Ако някой възрази на заглавието, тъй като водата ще е само 2,48 с ДДС, да кажем – ами всеки закръгля както му изнася. Ето, и информацията от ВиК е под заглавие „ЦЕНАТА НА ВОДАТА В СЛИВЕН СЕ УВЕЛИЧАВА С 2 СТОТИНКИ ОТ 1 ЯНУАРИ", дори с по-малко от 2 стотинки, гласи първото изречение, но следва уточнението, че с новата цена за канал и пречистване, увеличението възлиза на 3,2 стотинки.

   През 2018 година селищата в Сливенска област без канал и пречистване на отпадъчните води ще плащат за вода 1,63 лв. – с ДДС сумата възлиза на 1,96 лева. Селищата с канализация ще плащат 1,70 лв. – с ДДС цената е 2,04 лева. Населените места с канал и пречистване на отпадъчните води на битовите потребители ще плащат за вода 2,07 лева за кубик – с ДДС цената е 2,48. И може би не случайно никъде в информацията не е уточнено, че става въпрос за питейна вода, щото голяма част от населението пие вода от пластмасови бутилки – не че е много известно откъде пък тя се пълни...

   „Новото увеличение на цената на водата е минимално за Сливенска област, за разлика от други райони в страната", успокояват ни от ВиК.

baraban.bg ©

Top Desktop version