Община Сливен: Да отбележим заедно 140 години от Освобождението на България!

baraban.bg

Община Сливен: Да отбележим заедно 140 години от Освобождението на България!

 

  140 гайди ще засвирят на 3 март пред сградата на Общината от 10.30 часа. Пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци от 11 ч. ще се проведе официалната церемония по издигане Националното знаме на Република България и поднасяне на венци и цветя. Там ще бъде произнесено приветствено слово от кмета Стефан Радев и ще се отслужи благодарствен молебен за здраве и добруване на българския народ.

   В 12 часа, 140 военнослужещи ще понесат 140-метров трибагреник по „Пътя към безсмъртието“ – от паметника на Хаджи Димитър, по улица „Г.С.Раковски“, до паметника на Панайот Хитов. В 12.30 часа там  ще се състои втората част от празничната церемония по поднасяне на венци и цветя, и отдаване на почит. Организатори на събитието са Община Сливен и Военно формирование 22220.

 

   От 12.45 часа ще се проведе традиционната, 54-та по ред, лекоатлетическа щафета „Освободител“. Тази година тя е с променен маршрут. Ще стартира на булевард „ Г. С. Раковски“, до сградата на Съда и ще приключи на Новоселския мост. Община Сливен организира това събитие съвместно с Центъра за подкрепа на личностно развитие – Детски комплекс.

   Заради честването от 9.30 до 15 ч. се затварят за движение някои улици и участъци от улици и булеварди в Сливен. Ще бъдат затворени за движение ул. „Г. С. Раковски“, бул. „Панайот Хитов“ – в участъка от Новоселския мост до ул. „Вл. Очков“, както и бул. „Цар Освободител“ – от кръстовището с улица „Аксаков“ до Съдебна палата. В тази връзка ще бъде променен и маршрутът на автобусни линии №12 и №24.

   Разчита се на съдействието на гражданите да не паркират автомобилите си по улиците, които ще бъдат затворени в Деня на Освобождението.

baraban.bg ©

Top Desktop version