Пак за лошо ремонтираната сливенска жп гара

baraban.bg

Пак за лошо ремонтираната сливенска жп гара

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

   Преди около две седмици „БАРАБАН“ публикува материал за настоящото положение на сливенската жп гара (http://baraban.bg/index.php/institutzii/1834-koga-shte-otkriem-remont-na-remonta-na-slivenskata-zhp-gara). Оказва се, че еднократното преминаване през нея не може да даде пълна картина на всички пропуски, недоразумения и лошо свършена работа, несъвместими със скъпо ремонтиран наскоро обект. Читатели допълват това, което ние не сме видяли.

   Позволявам си  да ангажирам вниманието на съгражданите ни по проблем,  който не е личен, а обществен.  Пред него са изправени много пътуващи от и до ж.п. гара Сливен. 

   Направеният мащабен ремонт на стойност близо 3 млн. лева е най-голямата инвестиция с национално финансиране в сграден фонд на Национална компания „Ж.п. инфраструктура”. Но медийните изложения са едно, а основната цел – максимално добро обслужване на пътниците, е друго.

   Към втори перон на гарата има изградени изискващите се за такива обществени места подходи за безпрепятствено придвижване на  хора с намалена подвижност. В случая това е подигравка и обида за  тях. И за всички пътници, защото от втори перон на ж.п. гара Сливен е изключително трудно да се качват и слизат от влаковете и пътници  без двигателни проблеми. Недопустимо е, след като са дадени толкова много пари по проекта , да не е направен ремонт на втори перон, който е оставен нисък и изключително затруднява пътниците. Логично е височината на пероните да е съобразена с възможността за качване и слизане от влаковете.

   И най-малките ж.п. гари имат тоалетни, но не и сливенската. Една неграмотно написана табела уведомява пътниците, че за да ползват  тоалетна трябва да минат през заведението. Тамти вземат 0.50 лв., но не ти дават касова бележка.

   Лъскавата фасада на ж.п. гарата  не може да компенсира неудобствата за пътниците, които все пак искат да пътуват, а не да стоят в чакалнята.

 Росица Георгиева

 

baraban.bg ©

Top Desktop version