Патриотичен буквар за първолаците

baraban.bg

Патриотичен буквар за първолаците

images   Всички първолаци от IV ОУ"Димитър Петров" в Сливен ще получат Патриотичен буквар от председателя на градската организация на ВМРО-НИЕ, банкерът Вахенак /Вахи/ Кендерян, съобщават от организацията на местните войводи. Дарението ще бъде направено след официалната церемония за първия учебен ден.

   Букварът все повече трупа популярност и се налага като помагало за патриотично възпитание в много български училища, смятат във ВМРО-НИЕ. Той излиза под редакцията на кмета на Пловдив Славчо Атанасов и вече е преиздаден многократно. Настоящото издание е с полутвърди корици, гланцирана хартия и добър дизайн. Под всяка от свещените букви на Светите братя Кирил и Методий стои името на национален герой или важно и съдбовно за Родината събитие, както и значими национални символи. Съставители на патриотичния буквар са Георги Шопов, Таня Теохарова, Пламен Начев, Петко Георгиев и Валентин Минев. Авторите са използвали и много литографии, автентични снимки и подбрани стихотворения, съобразени с възможностите на малките ученици.
"В тази малка книжка е събрано величието на майка България", пише в предговора. В много училища в страната учителите го използват като спомагателно четиво. Според ВМРО-НИЕ изданието запълва немалка празнина в обучението.

   На 15-ти септември в страната ще бъдат дарени хиляди екземпляри от Патриотичен буквар. Не всички от многобройните заявки обаче могат да бъдат покрити. По-късно пред годината ще има допълнителни бройки от изданието.

baraban.bg ©

Top Desktop version