Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Проектът АБВ

  samoubiistvo

   Да се възложи на инициативната група да подготви проект за учредяване на движение "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ). С това предложение фактически приключи дискусията, наречена "България - на другия ден". „Другият” ден, бе 11 ноември 2010, 21 години след 10 ноември 1989. Дано след още 20 години, на 12 ноември, да не сме в положение да търсим алтернатива – примерно ГДЕ – на алтернативата АБВ.

 

   Ето впрочем какви са отгласите на инициативата на българския президент Георги Първанов:

   Пресслужбата на президента на република България кани журналисти на учредяването на т.нар. гражданско движение АБВ. Скандално е. Не искам парите от моите данъци да се харчат така. (Иван Бедров)

 

   ... г-н Първанов нарушава член 95, ал. 2 на конституцията, в който се посочва, че "президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат народни представители, да изпълняват други държавни, обществени и стопански дейности и да участват в ръководството на политически партии". (Волен Сидеров)  

 

   ... Та значи наш Гоце реши да върви по стъпките на другаря Путин, да създаде президентска партия, тя да спечели всички избори, що идат, другарят Гоце сам да избере будущий президент Болгарии, а пък он, новият президент, да създаде нова тристранна коалиция, която да състави правителство начело с кой мислите? Кажете де, не се смущавайте, кажете си?! Не се сещате ли? Ами ще ви кажа: начело с Гоце Първанов ще е будующето правителство Болгарии, таваришчи и гаспада!!! (Ангел Грънчаров)

 

   ... Това е на практика най-голямото разцепление на БСП за последните 20 години и ще има своите негативни последици върху целия ляв сектор в България. Нещо, за което аз не крия, че не съжалявам въобще. (Мартин Димитров - съпредседател на Синята коалиция)

   ... самата инициатива е изключително посредствена и не представлява никаква алтернатива на нищо. Това, което се състоя, е едно събиране, което първо не е построено върху някакви граждански принципи. То е построено по милиционерски, или по някакъв милитаристичен принцип. И изцяло събира хора, които са на възраст и са участвали в политическите процеси у нас и преди, и по време на прехода, и нищо повече. (доц.Васил Пенев)

  

   Нов бардак (движение) с нито една нова курва! (от форума на в. „Дневник”)

baraban.bg ©

Top Desktop version