Откриват за движение пътен възел „Даскалово”

baraban.bg

Откриват за движение пътен възел „Даскалово”

Daskalovo   На 18 декември се открива за движение първото ниво на новоизградения пътен възел „Даскалово”. Това ще направят официално министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, съобщават от правителствения пресцентър.

   Съоръжението свързва автомагистралите „Люлин” и „Струма”. То се намира там, където автомагистрала „Люлин” пресича пътя София – Перник – Гюешево.

   За движение на моторни превозни средства се отварят две ленти в посока София и две ленти в посока Перник по път І-6 към Гюешево, както и две ленти в посока Перник – Владая и връзката с АМ „Струма” в посока Кулата. 

   Схемата на пътния възел е тип “Диамант”, с кръгово движение на едно ниво. Рингът е проектиран като неправилен елипсоид за проектна скорост 40 км/час. Поради голямата денивелация между трасето на АМ “Люлин” и пътя София – Перник, по-голямата част от пътните връзки и кръговото движение са с мостови конструкции.

   Всички пътни съоръжения, както по трасето на автомагистралата, така и по пътните връзки, са съобразени с пресичането на съществуващата ж.п. линия София –Перник.

baraban.bg ©

Top Desktop version