„Атака” ще иска отстраняване на началника на РПУ - Казанлък

baraban.bg

„Атака” ще иска отстраняване на началника на РПУ - Казанлък

Volen_Siderov

 

 

   В момента подмолни сили се опитват да разбият добре работещия тандем Цветанов-Борисов, каза в Сливен лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Продължавам да мисля, че в МВР има нужда от много сериозно разчистване. Хора на БКП-БСП са се внедрили там много плътно и точно от тях произтичат скандалите. Там има хора, които са били от двете страни на барикадата, какъвто е самият Алексей Петров (и барета, и рекетьор). От много сериозно филтриране има нужда и в ДАНС, защото тези хора продължават да действат”, заяви той, като посочи примери от близкото минало, в които МВР е било използвано като политически инструмент срещу партия „Атака”.

   Волен Сидеров коментира случая с разграбването на бившето млекопреработвателно предприятие „Маркели” в Казанлък под погледа на полицията. „Това е много-много тревожна тенденция. То е следствие на политиката, която се водеше в МВР години назад, от 90-та година насам. Буквално се нареждаше на шефовете на областни дирекции и РПУ-та да си затварят очите пред циганската престъпност. Честните хора от системата би следвало да излязат и да признаят, че имаше такава негласна директива. Всичко това се обясняваше с избягването на напрежение на етническа основа. Аз от полицейски служител знам за предишния шеф на сливенската дирекция, че като видял задържан в ареста гражданин от цигански произход, казал: Ако още веднъж видя циганин в ареста, ще хвърчат глави! По тази причина служителите на МВР безучастно гледат как се извършват престъпления, защото не знаят как ще реагират началниците им при една тяхна намеса.” По случая в Казанлък парламентарната група на „Атака” смятала да зададе въпрос в парламента и да иска санкции – отстраняване началника на РПУ-Казанлък.

   Волен Сидеров призова за изкарване на висшите магистрати и съдиите по знакови дела от анонимност, за да има и по-голяма отговорност при освобождаването на извършители на тежки престъпления. Лидерът на „Атака” проведе среща с актива на партията в Сливен и очерта стратегията за предстоящите избори.

baraban.bg ©

Top Desktop version