Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

http://www.makedonskatribuna.com/ и http://www.freemacedonia.net/

 

2011-та – под знака на напрежението

 

Libia     „Македонска трибуна” – орган на българите в Торонто, Канада, както и македоно-българският преглед „Вардар” – сайт, поддържан от привърженици на Българската партия в Македония „РАДКО”, за националния празник Трети март излязоха с призив, който публикуваме и ние, с надеждата все пак да не се окажем пророци.

 

   Въпреки, че в нашата редакция има хора с различни политически убеждения, ние призоваваме към НАЦИОНАЛНО ЕДИНСТВО в тези дни, изпълнени с невероятно НАПРЕЖЕНИЕ!
   Сред нас има хора, потдържници на ГЕРБ, на Синята коалиция и в частност - на Републиканската партия, на АТАКА, на ВМРО и РАДКО... Ние осъзнаваме, че ВЪТРЕШНО-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОТИВОРЕЧИЯ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАГЪРБЕНИ И ВСИЧКИ ДА ПОДКРЕПИМ ЯСНО ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ!
   Светът ври и кипи; освен гражданската война в Либия, кризата вече пуска пипала чак до ОГРОМНИЯ ПАКИСТАН, където беше убит единствения християнин в правителството. Вълната на междуособиците залива Близкия Изток, но и цяла Африка.
   Ние трябва да спрем с безплодните и скучни вече дребнави нападки между водачите на нацията и ДА МИСЛИМ ПРЕДИ ВСИЧКО ЗА УКРЕПВАНЕ НА ЮГОИЗТОЧНАТА НИ ГРАНИЦА. Размириците в горепосочените региони придобиват неописуеми размери на СВЕТОВНА ХУМАНИТАРНА КРИЗА. В скоро време, дано не сме лоши пророци, на нашата югозападна граница вероятно ще се появят стотици, а може би хиляди бежанци. Ето защо, призоваваме нашите държавници САМО КЪМ ЕДНО: УКРЕПВАЙТЕ ГРАНИЦИТЕ НА РОДИНАТА НИ, докато не е станало късно. Подайте си ръка и работете в тази насока, приемайки военноморски сили на НАТО и ВЪОРЪЖАВАЙТЕ СПЕШНО НАШАТА ВОЙСКА.

   А колкото и да сме бедни, помагайте с храни и други средства от първостепенна необходимост на спасяващите се с бягство араби и африканци. Защото, преди всичко НИЕ СМЕ ХОРА и след това останалото...

д-р Георги Генов

заместник редактор на в. „Македонска трибуна”

 

baraban.bg ©

Top Desktop version