Състоянието на простреляния в Сливен охранител се подобрява

baraban.bg

Състоянието на простреляния в Сливен охранител се подобрява

Investbank   Простреляният охранител от „Инвестбанк” в Сливен Станчо Станев се подобрява, съобщават от областната болница „Д-р Ив. Селимински”. До 15,30 ч. днес 46 души са дарили кръв за него, уточнява директорът по медицинските дейности на болницата д-р Хрисант Хрисантов. Състоянието на пациента е стабилно. По информация от изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров, Станев е контактен, отговаря на кратки въпроси, знае кой е и къде се намира, но не е в състояние да води дълги разговори.

   Охранителят Станев претърпя тежка операция снощи, след като бе прострелян от Стефан Петров, който все още се намира в клона на Инвестбанк в Сливен.  В операцията на Станев са участвали всички хирурзи на областната болница и гръден хирург от Стара Загора.

   Само една от жените-заложници се е обърнала за помощ към болницата. Тя е отишла към 11 часа и е изписана в 14,10. Направени са й изследвания – кардиограма, пълна кръвна картина, консултация с психолог и психиатър. Според лекарите няма отклонения от нормата, жената просто е
изплашена.

 

   Станев бе прострелян малко след 16 ч. на 23 март, след като 28-годишния Стефан Петров от сливенското село Кортен нападна клона на "Инвестбанк" в Сливен. След преговори с полицията, шестте заложници са освободени. Петров все още е в трезора на банкатаи заплашва да се самоубие.

baraban.bg ©

Top Desktop version