От екшън към екшън

baraban.bg

От екшън към екшън

   „Една брутално изнасилена от медиите драма приключва, защото се задава следващата.” Или „Хубавото е, че за утрешните сутрешни блокове пак има материал. Ох, ама то следват почивни дни, няма сутрешни блокове. Ми сега? До понеделник новината ще трябва да я подгряват някак си, ама поне ще имат време за повече очевидци на събитието, а и да посетят родните им места (ако не е Пловдив).” И още хиляди коментари като тези, след информациите за екшън сцените, които тресат родината ни. Че са сцени, сцени са, поне за главните действащи лица. Те и двамата – Стефан Петров в Сливен и Стоян Стоянов в Пловдив, се оказаха с професия „охранител”. Не е чудно, като се вземе предвид статистиката, че всеки трети в родината ни бил луднал, а пък всеки четвърти е охранител. Чудно е, че има толкова много неща за охраняване. Обнадеждаващо е, че първите двама (при броенето до три) все пак показват здрав разум и не класират случващото се като новини, които са най-достойните да бъдат в центъра на обществения интерес. Те са тези, които на най-разпространяваната снимка, свързана с неуспешния обир на банковия клон в Сливен (на Бул фото – с умело прикриващите се полицаи), на десетина метра встрани стоят с ръце в джобовете и гледат сеир (все пак нека да не забравяме, че 46 души от тях дадоха кръв за простреляния охранител Станчо Станев).  

 pred_Investbank

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Освен медиите, полицията с всичките й специализирани звена беше в центъра на общонародните коментари (нали си спомняте, че по отношение ползването на интернет сме доста напред в ЕС) и това, общо взето не беше несправедливо, защото за професионалните действия чувахме, а пък реалните действия – полицаи с ръце в джобовете, люпещи семки – се виждаха (поне в Сливен). И общо взето мнението накланя везните за сполучливия изход в града на войводите към не особено ориентирания обирджия, защото не се знае как биха реагирали професионалистите, ако той беше агресивен психопат. Дано в Пловдив драмата има същия сполучлив изход и има кой да утеши нещастния безработен бивш охранител Стоянов, защото три бутилки пропан-бутан са си къде къде по-мощно и опасно оръжие.  

   Жителите на цял вход от жилищен блок на ул. "Скопие" 37 в Пловдив бяха евакуирани, след като мъж на 55 г. заплаши да се самовзриви и се барикадира с три бутилки пропан-бутан в апартамента си на седмия етаж в блока. Отцепен е районът около сградата, пред блока са паркирани линейка и пожарна. Сградата се намира в близост до началното училище "Климент Охридски".
   Все още не са ясни исканията на мъжа, но се смята, че той има семейни проблеми. Барикадиралият се от четвъртък вечерта Стоян Стоянов е безработен, бивш охранител и наскоро се е развел със съпругата си. Тя и двете му дъщери били в чужбина.

police

 

  

baraban.bg ©

Top Desktop version