Какво стана на митинга...

baraban.bg

Какво стана на митинга...

protesten_miting_v_Elhovo   Близо 1000 души се събраха на протестен мининг в Елхово срещу разрухата и обезлюдяването на малките населени места и общини и близо 20 годишното безхаберие на всички управляващи към „Другата наша България”. На митинга, организиран от ВМРО – НИЕ, символично бе разстрелян с черешово топче 20-годишния преход, който само репродуцира бедността в обезлюдените райони.
   „Аз не искам да водя народното недоволство, защото накрая пак оставаме недоволни. Ние от ВМРО – НИЕ искаме да поведем народната надежда”, каза в словото си председателят Петко Атанасов. Според него няма бърза оправия. Тя зависи изцяло от нас и излиза, че българинът е разумен стопанин у дома, но много глупав на държавата и трябва да се научи да избира разумно.
   „Ние искаме да работим за нашите деца да останат тук, включително и в този град, който се обезлюдява. Ние имаме можещи хора, никога не сме крали и всички заедно можем да възродим България малко по малко. С днешния митинг искаме да покажем на ония там в София, че не трябва да се сещат за вас само когато се взриви някоя бомба, стане жестоко убийство или баща изнасили дъщеря си. Те няма да дойдат да видят как живеете вие, с какво се храните, това тях не ги интересува. Затова ние ще направим този митинг поне в още 5 места и след това ще потеглим към София, за да им покажем, че не само там живеят хора”, заяви Атанасов.
   Този митинг е против мизерията в която живеем и ние изпратихме покани на президента, на премиера, на председателя на Народното събрание, но да виждате някой тук – няма и да дойде”, изтъкна секретарят на ВМРО- НИЕ Димитър Димитров.
   Протестиращи бяха приготвили циганска баница, с която да почерпят някого, облечен във власт, за да покажат, че управляващите са направили всичко възможно да възродят в народното меню този соц-хит, но не се появи дори един представител, даже на местното управление.

   Бойко Борисов не дойде, защото няма лента, която да пререже, лентичка, която да закачи. Няма и пита, която да отчупи и да подаде в устата на някое момиче, противно на народната традиция, сякаш той дава хляба. Няма и път до Елхово, по който да дойде с джипа си, дори и да е готова магистралата, коментира сред множеството координаторът за област Ямбол Стойчо Димитров.
   На протеста представители на малкия и средния бизнес разказаха за неговото задушаване, земеделци пророкуваха окончателно затриване на поминъка си с новите данъчни тежести и заклеймиха отношението на държавата към проблема с шапа.
   Протестът премина под изключително засилен полицейски контрол, на който бяха повикани и селски полицаи.
Доброслав ИВАНОВ

baraban.bg ©

Top Desktop version