Връщат надвнесен акциз за 120 млн. лв. на 18 000 българи

baraban.bg

Връщат надвнесен акциз за 120 млн. лв. на 18 000 българи

untitled Близо 18 000 собственици на автобомили и микробуси втора употреба от цяла България, ще могат да си възстановят от държавата общо 120 млн. лв. надвнесен акциз. „Става въпрос за моторни превозни средства, внесени от ЕС в България за периода от 1 януари 2007 г. до 31 декември 2009 включително”, съобщиха от Taxback.com. Българо – ирландската компания специализира във възстановяването на данъци, акцизи и различни отчисления.

Връщането на надвнесен акциз за внос на употребявани превозни средства стана възможно след решение на съда в Люксембург, според който България е нарушила Договора за функциониране на ЕС, събирайки по-висок акциз за стари автомобили, отколкото е трябвало. Въз основа на това решение, Taxback.com подготви процедура за възстановяване на тези разлики. Крайният срок за подаване на заявление е 30 юни 2011.

От шанса да си възстановят парите могат да се възползват собственици на пътнически, товаро-пътнически и състезателни автомобили за транспорт, до 9 лица с водача. Опцията е валидна ако превозните средства са с мощност на двигателя повече от 120 киловата по система DIN или 126 киловата (kW) по система SAE - над 163 конски сили. За успешно възстановяване на акциза са изисква още автомобилът да е употребяван - изтекли са повече от 6 месеца от датата на първата регистрация, включително в чужбина, и са изминати над 6 000 км.

baraban.bg ©

Top Desktop version