Меглена Кунева: двата взрива са лош знак за работата на полицията и за европейските ни партньори

baraban.bg

Меглена Кунева: двата взрива са лош знак за работата на полицията и за европейските ни партньори

vzriv

Двата взрива, които избухнаха тази нощ в София пред партийни клубове, са изключително тревожен сигнал, заяви в Сливен кандидатът за президент Меглена Кунева. „Ако извършителите на взрива пред в. „Галерия” преди време бяха разкрити, може би тези взривове нямаше да се случат”, каза тя. Според Кунева, всяко неразкрито престъпление отваря вратите за друго подобно. „Не може всеки път да разчитаме на това, че някой ще сложи по-малко взрив, за да няма човешки жертви”, допълни тя и коментира, че престъплението става ден преди публикуването на годишния доклад по мониторинга на ЕК за правосъдие и вътрешен ред, което не е добър знак.

Меглена Кунева беше в Сливен заедно с кандидата за вицепрезидент Любомир Христов, за да се срещнат с местния инициативен комитет за тяхното издигане и с граждани.


Експлозивите са били поставени пред централата на партия "Ред, законност и справедливост" на бул. "Дондуков" 15 и пред клуб на "Демократи за силна България" на бул. "Сливница". Бомбата пред офиса на РЗС е гръмнала около 3 ч. 58 минути. При нея, по първоначални данни, е използвано около 150 г взривно вещество. Взривът пред клуба на ДСБ е двадесет минути по-късно. При инцидентите няма пострадали. 

baraban.bg ©

Top Desktop version