Англичанин обикаля България в търсене на небесна подкрепа за страната ни

baraban.bg

Англичанин обикаля България в търсене на небесна подкрепа за страната ни

LindsayCross   Англичанинът Линдзи Хаммон обикаля пеш България, носейки кръст, за да измоли небесно покровителство за страната ни. Снощи той пристигна на Сливенските минерални бани от Пловдив и днес е на път към Сливен. Изминава по 20 км на ден. Мъжът, който е от Корнуол, югозападна Англия, казва, че там, където живеел имало много работници българи. От тях разбрал колко сложно и трудно е положението тук и решил да дойде. Подобна обиколка вече е правил след войната в някои от бившите Югославски републики, но там имал известни проблеми заради кръста.

   Г-н Хаммон носи само документи на колана си, както и една торбичка с дребни неща и вода, привързана към долната част на дървения кръст. Обясни, че докато ходи всичко е наред, когато спре за малко, го заболява десния крак. Но прави всичко това, защото обича България. Води си дневник и там записва всички и всичко, което го е впечатлило по пътя.

  Самият кръст се разглобява на 3 парчета, за удобство при качването в самолет. Доста е тежък и независимо, че има колелце на долния край, се носи трудно.

   След  кратка почивка в Лондон, Линдзи Хаммон смята да обиколи и Малайзия с подобна мисия.

baraban.bg ©

Top Desktop version