Националната асоциация на българския бизнес и днес е на гръцката граница

baraban.bg

Националната асоциация на българския бизнес и днес е на гръцката граница

NABB   Националната Асоциация на Българския Бизнес (НАББ) отново бе излъгана от гръцките фермери, че ще вдигнат блокадата на 9.02.2010 г.

   НАББ не може да допуска българският народ да остава ЗАЛОЖНИК на тесни икономически гръцки интереси, чрез блокадата на границата и чрез политиката на финансов геноцид на гръцките банки ОББ, Пощенска банка, Банка Пиреос и Алфа банк спрямо българския бизнес и гражданите.

   На 10 февруари 2010 от 11 часа НАЦИОНАЛНАТА АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС подготвя посещение на ГКПП Кулата – Промахон. На това посещение ние ще направим опит да бъдат пропуснати всички чакащи автомобили. След разчистването на международния път наши представители ще бъдат там, за да недопускат повторното блокиране на границата.

   По време на това посещение ще искаме да разберем:

   * Дали ГКПП Кулата е затворен и не пропуска моторни превозни средства?

   * Дали ГКПП Промахон е затворен и не пропуска моторни превозни средства?

   * Има ли протестиращи гръци фермери, които реално пречат на свободното движение в нарушение на европейските директиви?

   * Дали граничната полиция в Република Гърция ще окаже съдействие за освобождаване на международния път и спазване на европейското законодателство?

   Официално са поканени представител на Европейската комисия, представител на министерството на външните работи, областния управител на Благоевград г-н Смиленов, да присъстват и да проследят реалната ситуация на българо-гръцката граница.

   На 9.02.10г. председателят на НАББ Светлозар Николов проведе 30-минутен разговор с г-жа Мартинез Алберона, от Европейската комисия, отговаряща за блокадата в Гърция, при който бе изразена ясна позиция за необходимостта от наблюдател на ЕК, който да присъства на Кулата –Промахон. Проведен бе разговор и със зам.министъра на външните работи Милен Райков относно днешното мероприятие.

baraban.bg ©

Top Desktop version