Завод стимулира ученическо творчество

baraban.bg

Завод стимулира ученическо творчество

Динамо Сливен ще награждава средношколци за литературни есета

 

Dinamo  Машиностроителният завод „Динамо”- Сливен обяви конкурс за написване есе на тема „Силата и значението на словото в епохата на технологиите”, посветено на 24 май – Денят на българската просвета и култура. В конкурса могат да участват творби на средношколци, които в днешното високотехнологично време не са безразлични към подвига на братята Кирил и Методий. Най-добрата творба ще бъде наградена с 200 лв., ще има още две поощрителни награди от 100 лв. за есетата, които ще съчетаят в себе си най-интересните идеи на младите хора. Ръководството на дружеството обявява литературен конкурс като контрапункт на икономическата и духовната криза в обществото.

   „Делото на светите братя и техните ученици, изградило и съхранило през вековете  националната ни идентичност, днес е повод за още по-високо самочувствие. Предприемаме тази инициатива, за да възпитаваме в младите хора изконни български ценности като стремеж към духовност и просвета. Искаме да ги научим, че тези неща не са безвъзвратно отминали архаизми, а основен двигател на човешкия прогрес. Бъдещето на България и на новите поколения ще бъде добро единствено, ако не изневеряваме на тези национални качества, които са превели народа ни през хилядолетията. В днешния свят не всичко е пазари, пари и печалба. Само този, който има силни вътрешни устои би могъл да се справи и с предизвикателствата на съвременния глобален свят”– аргументира решението си за провеждането на конкурса Димитър Колев, изпълнителен директор на предприятието. 

    Компетентно жури от литератори, историци, журналисти, ще разгледа и оцени предложените творби. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени непосредствено след празника на българската писменост. Най-доброто произведение, участвало в конкурса, ще бъде публикувано на страниците на регионално сливенско издание. Инициативата на „Динамо Сливен” ще се превърне в постоянна традиция и след време най-добрите ученически творби ще бъдат издадени в самостоятелен сборник.

    Средношколците могат да изпращат своите творби до 26- ти май, включително на пощенски адрес:

 Бургас

пл. „Баба Ганка” – 4

ПР агенция „Имидж Едвъртайзинг”

/за литературния конкурс/ или на e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

За допълнителна информация – тел: 056/89 64 86

 

 „Динамо” – Сливен през последните години е един от най-динамично развиващите се машиностроителни заводи. Повече от две трети от продукцията му се реализира в САЩ, като щатската армия гласува доверие на българското предприятие и ползва негови части и продукти за своето въоръжение.

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version