Пореден успех на сливенско дете

baraban.bg

Пореден успех на сливенско дете

   Денис Сираков, ученик от началното училище „Васил Левски” в Сливен, завоюва златен медал в групата на второкласниците на международното състезание „Математика без граници“.

   Финалът на международното математическо състезание „Математика без граници” се проведе от 1 до 3 юли, като домакин за трета поредна година бе СОУ „Любен Каравелов” в град Несебър. Проявата е под патронажа на кмета на Община Несебър Николай Димитров, организатори са Педагогическата асоциация „ Образование без граници” – България и Научно-образователният център „Innovation” – Казахстан, със съдействието на Община Несебър и с подкрепата на East China Normal University Press. 

     В турнира участваха 894 индивидуални състезатели и 267 отбора от Азербайджан, Беларус, България, Казахстан, Китай, Мексико, Румъния, Русия, Турция и Узбекистан.

   Денис Сираков вече има много национални и международни награди по математика. Той е член на фондация „Димитър Бербатов” и стипендиант на Община Сливен. Негови педагози са Стоянка Манолова от НУ „Васил Левски” и Венета Кирова от Детския комплекс в Сливен. Политиката на училище „Васил Левски” с директор Николай Кадирев, е да подкрепя изявените си ученици.

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version