Спира приватизацията на "Военно издателство" и преобразуването на военната болница в Сливен в търговско дружество

baraban.bg

Спира приватизацията на "Военно издателство" и преобразуването на военната болница в Сливен в търговско дружество

NaydenovМинистърът на отбраната Ангел Найденов в интервю за предаването „Факторът Кошлуков” по TV7.

 

"Не намерих нито един документ, който да позволява ползването на военните хеликоптери и военно-транспортните самолети за протоколни нужди", заяви министърът на отбраната Ангел Найденов в интервю, препредават от правителствения пресцентър.  

И още: По повод скандалните данни  за използването на въздухоплавателните средства не по предназначение министърът съобщи, че те са прелитали от точка А до точка Б и за срязване на лента. Според него над 800 хил.лв. са натрупани за изразходваното гориво, а това е само половината от разходите по полетите. На министерството са възстановени само 150 хил.лв., при положение, че ВВС са в тежка ситуация и са нужни още 6 млн. лв. за горива до края на годината. Резултатът е, че тези разходи намаляват военната подготовка на летците, а това, според министъра,  е „неуместно, неудачно и дълбоко възмутително“.

Найденов съобщи още, че спира приватизацията на "Военно издателство", защото я намира за нецелесъобразна и заяви, че трябва да се провери защо съзнателно то е доведено до несъстоятелност и дали в основата не стоят апетитите към сградата.

Министърът спира и преобразуването на военната болница в Сливен в търговско дружество.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version