Утре президентът Росен Плевнелиев ще е в Сливен

baraban.bg

Утре президентът Росен Плевнелиев ще е в Сливен

   Утре президентът Росен Плевнелиев ще посети Сливен. От 10:30 ч. в зала „Май“ той ще разговаря с посетители на изнесената приемна на президентската институция. Мобилната приемна на администрацията на държавния глава отвори врати за граждани днес, 21 януари, от 12.00 ч. и ще работи до 17.30 часа, както и утре, четвъртък от 9.00 ч. до 17.00 часа.

   Според програмата за посещението, от 11.30 часа в сградата на ДКЦ-2 (ул. „Стефан Караджа“ №2) президентът ще открие т.н. „Синя стая“, в която по щадящ начин ще могат да бъдат изслушвани деца, жертви или свидетели на насилие, както и деца в конфликт със закона. Използването на специализирани помещения за изслушване на деца се утвърди в България през последното десетилетие. Тази практика гарантира правото на детето да бъде изслушано във всички съдебни и административни процедури, които го засягат, като в същото време се избегне допълнителното му травмиране. У нас вече са създадени тринайсет „Сини стаи“, като през 2014 г. в тях по наказателни и граждански дела са били изслушани и разпитани 120 деца.

   В 13.00 часа в сградата на Община Сливен държавният глава ще участва в кръгла маса на тема „Достъп до правосъдие – гаранции за правата на децата и децата в конфликт със закона“. В дискусията ще се включат министърът на правосъдието Христо Иванов, кметът на града Кольо Милев, областният управител на Сливен Димитър Сяров, посланикът на Френската република у нас Ксавие Лапер дьо Кабан, Таня Радочай – представител на УНИЦЕФ за България.

   В 14.30 часа в ГПЗЕ „Захарий Стоянов” френският посланик ще връчи наградата „Кавалер” на академическите палми на дългогодишния учител по френски Стоян Стоянов.

   Необходимостта от довършване на пречиствателната станция за питейни води в Сливен щe е един от въпросите, с които кметът Кольо Милев ще запознае държавния глава Росен Плевнелиев по време на посещението. Двамата ще разговарят веднага след тържественото посрещане на президента на площада пред сградата на общинска администрация. Бежанската вълна у нас и евентуалните й последици за сливенския регион е другата тема, която кметът възнамерява да обсъди с държавния глава. В ритуала по посрещането ще участват личният състав и духовият оркестър на военно формирование 22 220 в Сливен. В 9.30 часа на площада ще бъде строен почетен караул. 

baraban.bg ©

Top Desktop version