1,8 милиона лева за ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен

baraban.bg

1,8 милиона лева за ремонт на булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен

 

   По време на редовното си заседание на 13 декември Министерският съвет гласува отпускане на 1,8 милиона лева за ремонтни дейности по булевард „Хаджи Димитър“ в Сливен.

 

   Проект на стойност около 2,2 млн. лв. за ремонт на булеварда е изготвен през 2009 г. Той предвижда реконструкция в участъка от светофарите на кръстовището при магазин „BILLA“ до общинската сграда. Според кмета Стефан Радев, проектът ще бъде актуализиран и реализиран на по-ниска стойност. "Най-вероятно до края на годината средствата, гласувани от правителството за ремонта на бул. "Хаджи Димитър", ще бъдат по сметките на Община Сливен“, заяви кметът. Срокът за усвояване на парите е две календарни години. Тази година ще се брои за първа, а 2018 за втора. Ако няма жалби и обструкции по поръчките, проектът може да се реализира в рамките на следващата година.

   Освен изграждането на кръгово кръстовище на „Розова градина“ и пробива на ул. „Раковски“, това е другият мащабен инфраструктурен проект, който Община Сливен предстои да реализира.

baraban.bg ©

Top Desktop version