Одобрен проект за бившето начално училище „Хаджи Димитър“ в Сливен

baraban.bg

Одобрен проект за бившето начално училище „Хаджи Димитър“ в Сливен

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

      Община Сливен получи одобрение на проект за ремонт на старото училище „Хаджи Димитър“ в квартал „Клуцохор“, съобщават от пресцентъра на общината. В него ще се създадат два социални центъра. Единият е за обществена подкрепа, а другият – Дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства.

   Бившето училище ще бъде обновено и преустроено. Проектът предвижда оформяне на тревни площи в двора, монтиране на пейки, оформяне на спортна площадка с баскетболен кош, тенис на маса и висилка. Ще бъде закупено обзавеждане и оборудване за двата центъра, както и за съществуващия Център за социална рехабилитация и интеграция „Св. Стилиян Детепазител“ за разширяване на дейността му.

   Проектът се нарича „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца в община Сливен”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Управляващ орган на тази оперативна програма е Министерството на регионалното развитие и благоустройството. На 19 февруари, с решение на ръководителя – заместник-министър Деница Николова, се предоставя безвъзмездна финансова помощ за проекта в размер на 849 305,03 лв. Община Сливен не участва със съфинансиране. Договорът за безвъзмездната финансова помощ ще бъде подписан до 5 работни дни. Продължителността на проекта е 24 месеца.

baraban.bg ©

Top Desktop version