Забраниха протест на гражданска организация

baraban.bg

Забраниха протест на гражданска организация

clip_image002   Организацията за обществена самозащита – ЕДНО получи първата си забрана за протест - от кметицата на гр. Добрич Детелина Николова, съобщават от ръководството на организацията. Посоченото основание е застрашаване на обществения ред. „ООС-ЕДНО в рамките на една година е организирала над 25 протеста и всичките са били законни и никога досега не си е позволявала да нарушава обществения ред в никое населено място в страната. Тази забрана е грубо нарушаване на свободното право на гражданите на протест и потъпква основни демократични принципи.

ООС-ЕДНО ще търси наказателна и административна отговорност от г-жа Детелина Николова, кмет на град Добрич, поради това, че умишлено пречи на провеждане на протест, без да са налице никакви несъмнени данни за нарушаване на обществения ред”, пише в разпратено до медиите писмо.

   Това е причината да не се проведе насроченият за 7 януари протест срещу отварянето на магазин на частния съдебен изпълнител Слави Сербезов. За сметка на това стартира подписка за затварянето на този първи по рода си магазин. Тя ще се провежда всеки ден от 12.00  до 15.00 часа до хотел България в Добрич.

   Допълнително ще бъде обявена и нова дата за протеста.

baraban.bg ©

Top Desktop version