Нещата се развиват по Лечковски, а не по опозиционному

baraban.bg

Нещата се развиват по Лечковски, а не по опозиционному

ob_Sliven    В Сливен, оказва се, нещата се развиват според предвижданията на кмета Лечков, а не на опозицията в общинския съвет. Тя, както местен сайт писа, се оказа по-крехка, отколкото изглежда. (Да не забравяме и страха, и изкушенията). Така на днешното заседание на съвета в крайна сметка се гледа (и се прие) само точката, която общинската администрация искаше. Според решението, Община Сливен ще кандидатства пред ЕС за безвъзмездна помощ от 5 млн. лв. по проект за енергийна ефективност на две училища и три детски заведения. Със средствата по проекта ще може да бъде подобрена енергийната ефективност в хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов, спортното училище „Димитър Рохов”, детската градина „Елица” и детските ясли № 12 и 13 в Сливен.

   Нищо не излезе обаче от желанието на опозицията общинският съвет да избере временно изпълняващ длъжността кмет (вместо оставения от Йордан Лечков заместник). Сливенският кмет не е с прекратени правомощия, а само временно е отстранен от длъжност, коментираха други, които надделяха и така нито тази точка, нито отпадналите от предходното заседание като внесени от отстранения кмет, не бяха обсъждани. След вялото представяне на своите идеи пред медиите, включително в столицата, опозицията отстъпи и този редут.

   Междувременно и Комисията за защита на конкуренцията е отхвърлила иска на "Холдинг Пътища" АД и ДЗЗД „Хидросистеми" за налагане на временна мярка спиране на обявената процедура за ново рамково споразумение на община Сливен. Тръжната документация ще бъде отворена на 18 юни и тя ще покаже кой ще е новият изпълнител на ВиК мрежата и други строителни работи в общината. Очаква се работата на новия изпълнител да започне след 15 август. Едва след това ще стане ясно дали жалбата е била правилна.

   Ще поживеем, ще видим...

baraban.bg ©

Top Desktop version