Нов заместник-министър на вътрешните работи

baraban.bg

Нов заместник-министър на вътрешните работи

DGeorgiev   Министър-председателят Бойко Борисов назначи директора на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество” комисар Димитър Георгиев за заместник-министър на вътрешните работи, съобщават от правителствения пресцентър. Ето кой е новият заместник, според съобщението:

   «Димитър Георгиев е в системата на МВР от октомври 1993 г., когато започва като инспектор в НСС. Преминава през различни длъжности. През декември 2008 г. е назначен за директор на дирекция „МОПС”. От края на 2006 г. до момента той е представител на България в Управителния съвет на Европол и в Генералната асамблея на Интерпол. В последните четири години изгражда, укрепва и развива Бюрото СИРЕНЕ – България и Националното звено Европол. На национално ниво е организирал и ръководил обучението на около 30 000 служители на МВР, Агенция „Митници”, ВКП, ДАНС и Военна полиция за работа с Шенгенската информационна система. За постигнати високи резултати в служебната си дейност е награждаван многократно.

   Димитър Георгиев е роден на 15 август 1968 г. в София. Завършва ВВТУ „Тодор Каблешков” като машинен инженер и ЮЗУ „Неофит Рилски” като магистър по счетоводство и контрол. Специализирал е в Академията на МВР, в института по лидерство Пойнтман, САЩ, в Европейския полицейски колеж CEPOL, Великобритания, в Източния университет на Ню Мексико, САЩ. Участвал е в курсове за повишаване на квалификацията в Испания, Унгария, Гърция, Германия, Холандия.»

baraban.bg ©

Top Desktop version