ДБГ за нов модел на дясно обединение

baraban.bg

ДБГ за нов модел на дясно обединение

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    „Нов модел на дясно обединение, а не Реформаторски блок 2. Трябва да се поучим от грешките си и да направим нещо по-добро, което да е устойчиво, а не конюнктурно събрано за изборите.  Само широко дясно обединение може да направи промяна в политическия модел на страната. То може да бъде постигнато като всички малки десни партии преглътнат егото си и не се вторачват в това кой ще доминира. Има потребност от процес на изграждане на доверие между ръководствата на тези партии и той не трябва да се бави, ако искаме да постигнем успех на предстоящите евроизбори. Опитът показва, че там, където сме били заедно, сме печелили.“

   Това, в общи линии, казаха на пресконференция в Сливен председателят и заместник председателя на партия „Движение България на гражданите“ (ДБГ) Димитър Делчев и Найден Зеленогорски. Те уточниха, че ако такова голямо дясно обединение бъде постигнато, могат да разчитат на двама евродепутати на изборите през май 2019 г. Ако не, имали и други варианти на коалиция, събрана около ДБГ. Ръководството на тази партия вече е започнало допитване до местните си структури за начина на явяване на изборите, както и за критериите, които да бъдат приложени към бъдещите евродепутати, след което в ДБГ ще има и вътрешни избори, които да излъчат новите лидери. 

   Според заместник председателя Найден Зеленогорски, в България ще има предсрочни парламентарни избори и условия те да станат още през пролетта на следващата година, като управляващите ще се стремят да ги отложат за есента, за да бъдат проведени заедно с местните избори. Причините за това са задаващите се проблеми с увеличението на почти всички цени и отказа на правителството да вземе адекватни мерки, като например намаляване на ДДС с 2 %, което, по изчисление на експертите на партията, ще остави в населението и бизнеса около 1 млрд. лв. повече.

   Делчев и Зеленогорски очертаха и други проблеми, като неудачните предложения за промени във финансирането на здравеопазването, положението със свободата на словото и пр. Те подчертаха наличието на силна структура в Сливен и факта, че в лицето на областния координатор д-р Нина Борова имат човек, който отстоява социални каузи.

   Димитър Делчев и Найден Зеленогорски днес имаха среща с партийните си активисти и в Ямбол.

baraban.bg ©

Top Desktop version