За предизборното споразумение

baraban.bg

За предизборното споразумение

   Четири партии и коалиции в Сливен на този етап подписаха предложеното от ГЕРБ предизборно споразумение за честна и почтена изборна кампания. Представители от кандидатската листа на „Движение БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“ присъстваха в залата на БТА, където се проведе събитието, но не подписаха документа. Чуха се гласове, че не би следвало да са в залата, щом са против, но ние смятаме, (както и други партии сметнаха) че имаме право да изразим „отрицателен вот“. Ето нашето становище:

 

Кандидатите за общински съветници на „Движение България на гражданите“:

Споразумение за честни избори да подпишат партиите и кандидатите, които досега са постъпвали нечестно! 

    „ГЕРБ Сливен кани останалите партии и кандидати в местните избори да подпишат споразумение за честна и почтена изборна кампания. Инициативата на предизборния щаб на ГЕРБ и кмета Стефан Радев е продиктувана от тенденцията фалшиви новини и компромати да изместят фокуса от идеите и дебатите за политики в хода на кампанията“ – се казва в поканата към останалите участници в изборите.  

   Доколкото си спомняме, подобни споразумения са подписвани и при предишни избори. Те явно не са повлияли на „тенденцията“, която отбелязват инициаторите на поредното споразумение. Ние, кандидатите за общински съветници на „Движение България на гражданите“ заявяваме: 

    - Повечето от нас участват в избори за пръв път и то точно с идеята да пресечем „тенденцията“, която ние наричаме практика.

   - Не сме били автори на фалшиви новини и компромати и извън нашия морал е да се мисли, че те са нещо нормално и приложимо, та да следва да се отричаме от тях.

   - За разлика от други партии, ПП „Движение България на гражданите“ (ДБГ) не е прибягвала до купен или контролиран вот, до манипулиране на резултати в секционните комисии, още повече, че ние, като кандидати от името на ДБГ, не получаваме финансиране от партията, нито имаме представители в секционните комисии. 

    Надяваме се партиите, които досега са прилагали някои от непочтените изборни прийоми, да не ги ползват в предстоящите избори – с или без споразумение.                                                                                                                                                             26.09.2019 г.


 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version