Защо се кандидатирам за общински съветник

baraban.bg

Защо се кандидатирам за общински съветник

                    Местни избори Сливен`2019               

   Смятам, че досега поне няколко пъти съм печелила избори – за други хора. Затова реших, че съм вече поне толкова „политик“, колкото и тези други хора.

   Спомням си демократичното начало на местните избори – ще да е било 1991-а. В малкото тогава все още – и то хартиени – медии, вървеше активна предизборна кампания. Поръчваха се материали, предимно интервюта, в които кандидатите да рекламират силно демократичните си и не винаги уравновесени идеи. В поредното интервю, поредният кандидат за местния парламент, силно опиянен от властта, която се открива пред него (и от няколко не по-малко опияняващи питиета), дълго и разпалено говори как ще громи комунистите. На другия ден, вече с по-трезв поглед, преглежда написаното и ми вика: „Ама това всичкото аз ли съм го казал. Виж ти колко умен съм бил“. Аз му отговарям наум: „То добре, че не е това, което каза“... И да, той стана общински съветник. Друг един спуснат ни „отгоре“ наш представител в няколко поредни парламента, който други може да са запомнили само с голямото му шкембе, аз съм запомнила и с това как едва се крепеше на високото столче пред бара, докато записвах мъдрите му мисли. Да, стана депутат. И общо взето тъй продължи... Не искам да кажа, че те са влезли във властта благодарение на нашите – моите и на колегите ми журналисти писания – но чрез тях някакси бяха направени по-приемливи и им бе даден някакъв политикообразен вид по времето, когато те самите още не смееха да се нарекат политици.

   После дойдоха ПиаР-ите и думите изгубиха значение.

   Та затова няма да ви губя времето с думи. Убедила съм се, че нито думите, нито партиите, вече имат значение, значение имат хората. През изтичащия мандат на сливенския общинския съвет, ПП „Движение България на гражданите“, в рамките на Реформаторския блок, имаше двама от общо четирима общински съветници. Поне единият от тях – д-р Нина Борова – изнесе няколко тежки битки, на които съм свидетел – за запазването на Военната болница, за Кожния диспансер, която стигна донякъде, но все още не е приключила... Все някой трябва да продължи тези, а и още много битки, опитвайки се да пробие стената от безлични общински съветници, които чакат партийния вожд да им каже как да гласуват.

   За тази листа по-долу ни беше предоставена свободата да я съставим и в нея преобладават партийно необвързаните жени, членуващи в сдружението Форум „Жени за Сливен“. Тя ще се яви на изборите под № 23.

   Така де – няма да ви агитирам. Но да си знаете, че в листата под № 2 това съм аз – Йорданка Славова Радева (Раданчева).

Кандидатската листа на ПП „ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРИЯ НА ГРАЖДАНИТЕ“ за общински съветници в община Сливен, е както следва:

1. Нина Стефанова Борова

2. Йорданка Славова Радева (Раданчева)

3. Татяна Димитрова Шиварова-Фуллин

4. Антонина Цекова Нинова-Дишлиева

5. Марина Христова Данева

6. Веселин Цветков Харалампиев

7. Диана Панайотова Чакмакова

8. Драган Дяков Драганов

9. Иван Димитров Георгиев

10. Пенка Христова Тодорова 

 

   За тази или за друга листа, все едно – гласувайте!

baraban.bg ©

Top Desktop version