КОНКУРС ЗА НАЙ-АТРАКТИВНА РЕЦЕПТА С РИБА!

baraban.bg

КОНКУРС ЗА НАЙ-АТРАКТИВНА РЕЦЕПТА С РИБА!

    Шест кулинарни конкурса ще провокират любители и професионални кулинари от Община Сливен.

   Под мотото: „Риба си хапни и здрав бъди” ще се проведат шест конкурса за най-атрактивна рецепта с риба. В надпреварата могат да се включат всички желаещи, като единственото условие за участие в конкурса е те да заявят своето желание на телефон 0887702399  или на имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , които са посочени  в рекламната брошура за конкурса. 

   Участниците трябва  да приготвят предварително рибните си специалитети и да ги демонстрират в обявените дни.

   Рецептите ще бъдат оценявани от петчленно жури, което посредством  дегустация ще определи най-атрактивните измежду тях. Журито ще вземе под внимание освен вкусовите качества на ястията, така също и начина, по който са аранжирани и представени от техните създатели.

   Участниците ще бъдат наградени за желанието и ентусиазма си с изключително атрактивни награди, в това число бамбукови сетове и комплект чинии за рибни блюда.

   Най-сполучливите рецепти ще бъдат подбрани и издадени в луксозен рибен сборник, който ще бъде официално представен на церемония на 21 юни и разпространен на свободен принцип измежду обществеността на Община Сливен.

   Конкурсите ще се проведат в читалище Зора от 13.00 часа на 9; 10; 11; 30; 31 Май и 1 Юни.

   Организирането на конкурсите за приготвяне на най-атрактивна рецепта с риба и по-конкретно демонстрирането на различни начини на приготвянето й, имат за цел да се насочат вниманието на аудиторията към полезността и хранителната стойност на рибата и продуктите от аквакултура, което от своя страна да доведе до повишаване на потреблението им в района.

   Конкурсите за най-атрактивна рецепта с риба са част от  проект: „ Промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Сливен“, по мярка за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос №3 „Мерки от общ интерес“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“  на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013г.

   За повече информация: Община Сливен, гр.Сливен, бул.“Цар Освободител“ № 1 тел.: +359 44 611 311, както и на мобилен: 0887702399

baraban.bg ©

Top Desktop version