ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОБОГАТЯТ КУЛТУРАТА СИ НА ХРАНЕНЕ ПОСРЕДСТВОМ СЕМИНАРИТЕ „FEEL GOOD”

baraban.bg

ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА СЛИВЕН ЩЕ ОБОГАТЯТ КУЛТУРАТА СИ НА ХРАНЕНЕ ПОСРЕДСТВОМ СЕМИНАРИТЕ „FEEL GOOD”

 

Под надслов:  „ЗА РИБАТА ТИ НАУЧИ И ЗДРАВ БЪДИ!”, стартира поредица от семинари, които ще разискват необходимостта от включването на рибата и рибните продукти в менюто на съвременния човек.

Семинарите “Feel Good” са част от Проект: „Изпълнение на промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Сливен“. Проектът се финансира от бюджета на Република България и от европейският фонд за рибарство.

Семинарите ще се проведат под формата на лекции с възможност за беседване от аудиторията и лекторите по конкретната тема, свързана със здравословния начин на живот и включването на рибата в ежедневното меню.

 

Беседите ще се проведат на следните дати: 23, 24, 25 Май и 20, 21, 22 Юни 2014г.

Място: гр. Сливен,  ресторант „Панорама” -  Сити Център Сливен, ет. 3

Всеки, който желае да посети семинара,  може да заповяда на една или на всички лекции, за да научи за положителния ефект от консумацията на риба. За всички посетители входът на семинарите е СВОБОДЕН!

Чрез провеждането на семинарите “”Feel Good”организаторите в лицето на Община Сливен, целят да насочат вниманието на аудиторията към полезността и хранителната стойност на рибата и продуктите от аквакултура, което да доведе до повишаване на потреблението на рибни продукти, както и да запознает аудиторията в детайли за положителния ефект върху организма при редовната консумация на риба.

В отделните лекции ще бъде предоставена информация по конкретна тема от водещи специалисти, които ще разкажат на аудиторията на достъпен език за ползите и влиянието на различните съставки на рибата и рибните продукти върху организма на човека, както и ще бъдат предоставени практични съвети за приготвянето и консумацията на риба.

Този уикенд  организаторите стартират с първите три семиинара “ Feel Good” от предвидените общо шест по проекта.

Теми на първите три семинара и детайли за тях:

23 Май, 15:00 часа,  Лектор: Пепи Замтикова - шеф готвач

ТЕМА: Тайни и специални техники за приготвяне на риба. Разнообразието на рибното меню.

24 Май, 17:00 часа, Лектор: д-р Йовчева – специалист педиатър 

ТЕМА: Консумацията на риба – задължителна при подрастващите! Рибата по време на бременност.

25 Май, 14:00 часа, Лектор: д-р Павлов – специалист гастроентеролог

ТЕМА: Консумацията на риба - ключ към дълголетието! Ползи за здравето в дългосрочен аспект.

Повече информация относно провеждането на семинарите FEEL GOOD”, както и информация за всички активности по проекта „Изпълнение на промоционална кампания, насоченакъм подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Сливен“ можете да получите на следните телефони:

Община Сливен: +359 44 611 311

Изпълнител на проекта:+359 887 702399

baraban.bg ©

Top Desktop version