Ако пътувате към Гърция

baraban.bg

Ако пътувате към Гърция

kamion   Министерството на външните работи препоръчва на пътуващите за Гърция български граждани да напълнят резервоарите на автомобилите си преди навлизането в страната, въпреки че към момента не съществува проблем със зареждането на гориво по гръцките бензиностанции.

   Следва да се има предвид, че продължават протестите на собствениците на тежкотоварни камиони и цистерни в Гърция. В района на Атина около 750 камиона са струпани покрай различни възлови магистрали в знак на готовност за протестни действия, но и като пречки за пътното движение, особено в по-тесните участъци. Струпаните около 300 камиони в района на Солун – предимно в западната му част, се намират встрани от пътищата и не създават съществени проблеми за пътното движение.

   Собствениците на бензиновози продължават да зареждат бензиностанциите регулярно, независимо от принципната си подкрепа на стачката.  Опашки по бензиностанциите няма и те функционират нормално, като е заявена готовност да не се прекъсва снабдяването и занапред.

   Започват и планираните почасови стачки на служителите от гръцките държавни железници. Те ще стачкуват за по няколко часа и на 27, 28 и 29 септември т.г.

baraban.bg ©

Top Desktop version