Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Don_Kihot_i_Sancho_PansaИдея за ново правителство

мнение на drake от форума на  "Дневник", хумористично

 Автор: hadzapi Категория: Лични дневници   

 

"Ето моята идея за ново правителство:

 

Министър-председател: Яне Янев. Досега не сме успели да покорим световния връх в класацията за топ идиот министър-председател. С Янев ще успеем.

 

Министър на здравеопазването и земеделието: Златко Баретата. Той познава отблизо и съвсем отскоро условията в болниците. Земеделието ще престане да разчита на европейски субсидии защото нивите ще се култивират на принципа ред царевица-ред марихуана. С парите от процъфтялото земеделие ще се оправи и здравеопазването.

 

Министър на външните работи: Илона Сталер (Чичолина). Чичолина има голям опит в областта на еротичната индустрия. Говори няколко езика. Подходящ кандидат е за поста на външен министър защото и без това външната политика на България е пълна порнография.

 

Министър на труда и социалните грижи: г-н Харисън Форд. Той е вече в пенсионна възраст и разбира проблемите на възрастните хора в България . Освен това в последния епизод на Индиана Джоунс показа как човек може да оцелее от атомен взрив ако се скрие в хладилник. Тези му качества го правят символ на издръжливостта на българския пенсионер. Г-н Форд ходи облечен скромно , не носи бижута и скъпи часовници, няма пуделче което да храни с крехки мръвки и умее да използва камшик , с който да вкарва поверените му чиновници в правия път.

 

Министър на образованието: Марк Цукърбърг ( основател на Фейсбук). Те и без това учениците висят само във Фейсбук, нека поне новият министър да им налее малко ум и разум в главата като използва поверената му компания.

 

Главни преговарящи с Брюксел: братя Галеви ( засега в неизвестност). Тяхната убедителност, чар, интелект и излъчване придружени елегантното " со-кротце, со-благо и со малко кютек" ще осигурят безпроблемното усвояване на европейските фондове. Гарантирам по-висока успеваемост от екс-министъра Дончев. Не гарантирам че на Ромпой ще му останат цели очилата, а на Барозу няма да му бъде набито канчето. Но това са рисковете на професията.

 

Министър на финансите: Николета Лозанова-Божинова. Знае как да харчи предизборно пари. А и не само предизборно. Ще укроти справедливия народен гняв с няколко фотосесии. Народът ще я гледа в захлас вместо да слуша министър-председателя.

 

Министър на отбраната: Доналд Тръмп. Г-н Тръмп е милиардер натрупал състояние от сделки с недвижими имоти. Безспорният му опит в тази област го прави кандидат номер едно за поста. И без това основната работа на министрите на отбраната е да правят заменки с военни имоти, нека поне да има професионалист на поста.

 

Министър на културата: няма. То и без това култура няма."

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version