Обещават ви лесна печалба? Най-вероятно ще загубите...

baraban.bg

Обещават ви лесна печалба? Най-вероятно ще загубите...

pari   Внимание, репертоарът на измамниците се разширява. Освен обаждането за катастрофирал близък, се връщат и известните от близкото минало обещания за лесна печалба. Интересното е, че желаещи за измамени, сред иначе недоверчивия и мнителен към непознати български народ, се намират достатъчно. Така „Ла Мезон” ( www.pr-lamezon.com ) съобщава за възрастна двойка, дали доброволно пенсия на измамници, защото щели да спечелят двойно в “игра”.

   Вчера, около 10.20 часа, до пощенски клон в жк “Дружба” в Русе, 78-годишна русенка и съпругът й, когото тя придружавала, за да си получи пенсията, на излизане от сградата били заговорени от непознат. Малко след това към тях се присъединил и друг мъж, който им предложил да участват в една игра и да спечелят двойно от нея. Така семейството предали за участие току-що получената пенсия от 612 лв. на мъжа, под предлог, че той пък ще я покаже на друг, който чакал в паркиран наблизо автомобил. След като непознатият не се върнал повече, възрастните предположили, че са измамени и подали сигнал по телефона в полицията.

   Възрастната двойка описва измамниците по следния начин: единият на 45-50 години, около 185 см, с бяло лице, а вторият на подобна възраст, по нисък – около 170 см, с мургаво лице

baraban.bg ©

Top Desktop version