Чиновници забелязаха незаконни съоръжения

baraban.bg

Чиновници забелязаха незаконни съоръжения

   До края на седмицата кметът на Царево Петко Арнаудов ще издаде заповед за бутане на съоръжението от платно, камъш и дъски, заело целия Малък плаж в Лозенец, известиха вчера медии. Днес момчетата в павилиона на входа на плажа, които събираха първо по 30 лв., а след отлива на плажуващи – колкото дойде, ги няма, работници събарят дървения кей, а сервитьорката под навеса с перденца и бели мръсни възглавници ни известява, че кафе машината не работи. „Краят на сезона е”, обяснява тя в отговор на въпроса защо бутат кея. „Всичко е незаконно”, коментират собствениците на околните хотелчета, чиито гости вместо да бъдат изнудвани, предпочитат да посещават по-далечния централен плаж, където платената също по 30 лв. за чадър, шезлонги и масичка зона се е разпростряла доста нашироко, но все пак оставя място да си постелеш хавлийката и да си бучнеш собствения чадър.

   Може да се приеме наистина, с известни уговорки, че краят на сезона наближава, но едва ли това е причината за очевидното изнасяне на фирмата, заграбила достъпа до морето. По-добре е да си вдигне дъските, за да може да ги сглоби на друго място догодина – ако дотогава чиновниците не са се размърдали дотолкова, че да почнат да правят проверките не в края, а в началото на сезона.

   А за да бъде цялата работа истински българска, над Малкия плаж, на 20 м от незаконната кръчма и заграбеното обществено пространство, в свлачищната зона над плажа, се издига не по-малко коментираната преди време, забележете – не почивна, а учебна база на Върховния административен съд. На какво ли се учат там съдиите?

Lozenets_085

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

На входа на Малкия плаж в Лозенец, под учебната база на Върховния административен съд, днес не събираха такса

Lozenets_081

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За този „небивал” лукс, входът е доста над средната надница на българския летовник

Lozenets_073

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днес работници започнаха разглобяването на появилия се в началото на сезона комплекс – от  мостика

 

Йорданка Раданчева

baraban.bg ©

Top Desktop version