Предстои традиционната среща на потомци на стари сливенски родове

baraban.bg

Предстои традиционната среща на потомци на стари сливенски родове

   По традиция тя се провежда в Деня на независимостта и тази година ще е за 18-ти път. Основният организатор е сливенското сдружение „Мати Болгария“, съорганизатор е женското дружество „Майчина длъжност”. Срещата е отворена за всички, които се чувстват сливналии, подчертаха организаторите и тези, които не са получили своите покани, могат да се включат в неделя от 18 ч. в ресторант „Сливен“. В списъка, допълван всяка година, са 400 фамилии от около 200 рода.

sreshta_slivnalii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Организаторите си имат своите притеснения, които се засилват с всяка година:

-          Малко са младите хора, които се включват в срещите

-          Все по-малко представители на софийската дружба на сливналиите успяват да пристигнат за събитието в родния си град

-          Все по-трудно става издаването на очаквания от всички пореден брой на в. Сливен. Тази година общината все още не е дала пари, а други спонсори трудно се намират.

   Въпреки всичко, за тази среща „Сливен“ излиза в по-голям обем – 28 страници – каза главната му редакторка Щилияна Василева. Много автори са положили безвъзмезден труд, за да запълни изданието страниците си с интересни материали, някои от които с приносен за местната историята характер, подчерта тя. Отбелязани са важни годишнини, осветени са забравени имена на заслужили граждани. Интересното издание ще получат всички, които присъстват на срещата, казаха на пресконференция днес Кети Пирдопска, председател на „Мати Болгария“, Петя Руменова, председател на „Майчина длъжност“, Щилияна Василева, редактор на в. „Сливен“.

baraban.bg ©

Top Desktop version