Дарителство

baraban.bg

Дарителство

240px-M_Skobelev   Сливен набира средства за построяване бюст паметник на ген. Михаил Скобелев. Общинският съвет взе решение за построяването му, в знак на почит към делото и по повод 170-та годишнина на героя от Руско-турската освободителна война, която се отбелязват тази година.

    След победния ход на Освободителната война, ген. Скобелев остава в Сливен за повече от два месеца и се включва активно в обществения живот. Особено голям е приносът му за обучението на полувоенните гимнастически дружества в Сливенската губерния. За тези и други заслуги на ген. Скобелев е присвоено званието „Почетен гражданин на Сливен.”

    Сливенските граждани могат да подкрепят инициативата за набиране на средства за изграждане на паметника. Финансовата подкрепа може да бъде направена по банков път, по сметка: IBAN BG65FINV91501316010857: BIC CODE: FINVBGSF, Първа инвестиционна банка АД, клон Сливен, Община Сливен, Дарителска сметка: бюст-паметник ген. Скобелев.

    Проявеният от Вас жест на съпричастност ще бъде доказателство за родолюбивите традиции на Сливен, който цени по достойнство делата на големите личности, допринесли за неговото развитие.

Отдел „Образование, култура и вероизповедания”

baraban.bg ©

Top Desktop version