Сливен до края на годината

baraban.bg

Сливен до края на годината

  Не толкова сградите, колкото уличните и тротоарните настилки придават на Сливен очукан и запуснат вид. До края на годината това би трябвало да се промени – поне в централната му част. При това сливенски фирми ще работят по обновяването на градското пространство. Консорциумът „Сливен - Център”, съставен от фирмите „Монолит” и „Билдинг”, спечели изпълнението на проекта „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони", който ще се осъществява с близо 5 млн. лв.

   „Зелени, достъпни и активни пешеходни зони” обхваща части от центъра на града - площадните пространства около сградата на общинската администрация, пешеходната зона от Стария бряст до НТС, пешеходната зона от площад „Добри Желязков” до Градинския мост, благоустрояване на бул. „Цар Освободител” до кръстовището с бул. „Цар Симеон” и връзката с улица „Великокняжевска”, както и благоустрояването на източната и западната част на площад „Хаджи Димитър”. В това пространство ще има два нови фонтана, а двата стари - в градинката пред „Печ” и от източната страна на общината – се очаква да проработят. Ще бъдат решени някои проблеми на храм „Свети Димитър”, като се отвори отново т.н. английски двор от северната страна на църковната сграда. Ще се благоустрои площадът пред общината, а по цялото ларго са предвидени нови места за сядане. При наличие на достатъчно средства по бюджетната линия, ще се реализира допълнителен обект на стойност 480 000 лв., свързан с изграждането на надземни паркинги и зелени площи между галерия „Сирак Скитник” и хотел „Сливен”.

   Всичко това консорциумът „Сливен-Център“ смята да реализира за пет месеца от стартирането, т.е. не би следвало да се сърдим, ако това лято минаваме през строителни работници и материали – и няма да го направим, с надеждата, че ще посрещнем зимните празници в приветлив град...

 

baraban.bg ©

Top Desktop version