7 палатки в готовност за разпъване пред общината

baraban.bg

7 палатки в готовност за разпъване пред общината

   „Няма да се уморим да питаме“, казаха няколко сливенски граждани. На специално свикана пресконференция под Стария бряст те декларираха недоволството си от стила на работа на сливенския общински съвет. Христо Батинков, Ася Мерджанова, Лилия Узунова, Марлена Гетова, Диана Чакмакова, Любомира Сотирова смятат, че изразяват желанието на сливенското гражданство за морал, почтеност и откритост в работата на съветниците. Ако на априлското заседание отново не бъдат преразгледани високите възнаграждения на съветниците и отнемане почетното гражданство на един от тях, те заявяват намерение за по-крути мерки. „Имам седем палатки и те ще бъдат разпънати пред общината, ако продължава замитането под килима на важни въпроси“, каза Мерджанова. Христо Батинков съобщи, че е внесъл писмо със същите, невлезли досега в заседание въпроси, до председателя на общинския съвет, на което в едномесечен срок следва да получи отговор.

   Според Ася Мерджанова, със сегашните високи заплати, настоящите общински съветници осигуряват средствата за мястото си в средващия общински съвет. Тя смята, че вместо познатото „Стани, стани юнак балкански“, от невинаги точния градски часовник е добре да зазвучи мотив от „Юруш“ на маестро Ангел Тичалиев.
   Следващото заседание на сливенския общински съвет впрочем ще се състои на 24 април. Като първа точка от дневния ред е записано „Питания и отговор на питания“, без да се уточнява кой какво пита и кой ще отговаря, а като втора точка председателят на временната комисия по символика Соня Келеведжиева предлага съветът да вземе решение за отмяна званието „Почетен гражданин на град Сливен и общината“ на РУСИ ПЕТРОВ ГОЛЕМАНОВ.
   Ето и декларацията, с която излязоха неколцината сливенски интелектуалци:


   ДНЕС, ВЕЛИКА СРЯДА, НИЕ, ГРАЖДАНИ НА СЛИВЕН, РЕШИХМЕ ДА СИ КАЖЕМ МНЕНИЕТО ЗА РАБОТАТА НА СЛИВЕНСКИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ.

   ТАЗИ СРЯДА Е ЧАСТ ОТ СТРАСТНАТА СЕДМИЦА – СЕДМИЦАТА НА СТРАДАНИЯТА НА НАШИЯ СПАСИТЕЛ.

   БЛАГОДАРЕНИЕ НА „КАДЪРНАТА“ ДЕЙНОСТ НА НАШИТЕ ИЗБРАНИЦИ-СЪВЕТНИЦИ, ГРАЖДАНИТЕ ПОД СИНИТЕ КАМЪНИ ЖИВЕЯТ ОТДАВНА В СТРАСТНИ, МНОГОСТРАДАЛНИ ГОДИНИ. СЛИВЕН ОСТАНА МНОГО НАЗАД В СРАВНЕНИЕ С ВСИЧКИ ОБЛАСТНИ ЦЕНТРОВЕ. ПОЧТИ НИЩО НЕ СЕ Е ПРАВИЛО ПРЕЗ ТЕЗИ ГОДИНИ В РЕДИЦА ПОСОКИ: БЛАГОУСТРОЯВАНЕ, ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ – СВЪРЗАНА С ОСИГУРЯВАНЕ НА РАБОТА ЗА ХОРАТА, ПРИВЛИЧАНЕ НА ИНВЕСТИЦИИ ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.

   ЗА СМЕТКА НА ТОВА НАШИТЕ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ В КРАЯ НА ЯНУАРИ ТАЗИ ГОДИНА СИ ГЛАСУВАХА НАЙ-ВИСОКОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ В СТРАНАТА! СКОРО СЛЕД ТОВА ТЕ СЕ ПОСТРЕСНАХА ОТ РЕАКЦИЯТА НА ГРАЖДАНСТВОТО И ОБЕЩАХА, ПОД НАТИСКА НА СВОИТЕ ПАРТИЙНИ ЦЕНТРАЛИ, ДА СИ НАМАЛЯТ РЯЗКО ЗАПЛАЩАНИЯТА. НО НЕ БИ! ТЕ ИЗЛЪГАХА. ИЗЛЪГАХА СВОИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ. ИЗЛЪГАХА ГРАДА НИ, СТРАНАТА НИ. ТЕ НЕ РАЗГЛЕДАХА ТОЗИ ВЪПРОС. ТЕ ЗАМЕТОХА ПОД КИЛИМА ТЕМАТА „ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ“. ТОЗИ ВЪПРОС СТОИ ТАМ ВЕЧЕ ТРЕТИ МЕСЕЦ.

   В КРАЯ НА ЯНУАРИ ЕДИН СЪВЕТНИК, ПОЧЕТЕН ГРАЖДАНИН НА СЛИВЕН, БЕШЕ ИЗКЛЮЧЕН ОТ СВОЯТА ПАРТИЯ И ОТ ГРУПАТА СЪВЕТНИЦИ НА ТАЗИ ПАРТИЯ. ПРИЧИНАТА: НЕДОСТОЙНИ И В РАЗРЕЗ С МОРАЛА ИЗЯВЛЕНИЯ ПО ПОВОД НА ТОКУ-ЩО ПОЧИНАЛ КОЛЕГА-СЪВЕТНИК. ПОСЛЕДВА ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СЛУЧАЯ И ОТНЕМАНЕ НА ПОЧЕТНОТО ГРАЖДАНСТВО НА ТОЗИ СЪВЕТНИК, ПРИСЛАМЧИЛ СЕ МЕЖДУВРЕМЕННО КЪМ ДРУГА ГРУПА СЪВЕТНИЦИ. ТАЗИ ТЕМА, ТОЗИ ВЪПРОС ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ПОСТАВЕН ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВЕ СЕСИИ. НЕ БЕШЕ ПОСТАВЕН. НЕ БЕШЕ РАЗГЛЕДАН. БЕШЕ ЗАМЕТЕН ПОД КИЛИМА. ВЪПРОСЪТ СТОИ ТАМ ВЕЧЕ ТРЕТИ МЕСЕЦ.

   ЦЕЛИЯТ ГРАД СЛИВЕН ЧАКА, ОЧАКВА ТЕЗИ ВЪПРОСИ-ПРОБЛЕМИ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ И РАЗРЕШЕНИ. НЕ РАЗГЛЕДАНИ, А РАЗРЕШЕНИ. РАЗРЕШЕНИ В СМИСЪЛ: РЯЗКО НАМАЛЯВАНЕ НА ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ И ОТНЕМАНЕ НА ПОЧЕТНОТО ГРАЖДАНСТВО НА НЕМОРАЛНИЯ СЪВЕТНИК.

   ЦЕЛИЯТ ГРАД ИСКА ДА НАУЧИ: КОЛКО ПАРИЧНИ СРЕДСТВА ОТ БЮДЖЕТА НА ОБЩИНА СЛИВЕН Е ВЪЗМОЖНО ДА ПОЛУЧИ МЕСЕЧНО КЪМ ДНЕШНА ДАТА СЛИВЕНСКИ СЪВЕТНИК? ИЗРЕЧЕНО НЕ В ПРОЦЕНТИ, А В ТОЧНИ ЧИСЛА. КОЛКО ЛЕВА СТРУВА ИЗДРЪЖКАТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН НА БЮДЖЕТА НА ОБЩИНАТА МЕСЕЧНО? ИЗРЕЧЕНО С ТОЧНИ ЧИСЛА.

   СЛИВЕН, НЕГОВИТЕ ГРАЖДАНИ ЧАКАТ ДА СЕ ОТГОВОРИ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ.

   А СТИЛЪТ НА РАБОТА НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ СЛИВЕН Е: ЗАМИТАНЕ ПОД КИЛИМА.

baraban.bg ©

Top Desktop version