Набират предложения за наградите на името на Чинтулов и Селимински

baraban.bg

Набират предложения за наградите на името на Чинтулов и Селимински

   Община Сливен разкри процедура за номинации за наградата за литература и изкуство „Добри Чинтулов” и наградата „Д-р Иван Селимински” за 2014 г.

   Предложенията и за двете награди се правят от неправителствени, граждански, културни организации, творчески обединения и инициативни комитети. Всяка организация има право на едно предложение.

   Наградата „Добри Чинтулов” се присъжда за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

   Наградата „Д-р Иван Селимински” се присъжда за принос и постижения в публицистиката, историческо-краеведческата дейност и опазването на културно-историческото наследство на Сливен и Сливенския край.

 

   Наградите са индивидуални и се връчват в навечерието на празника на Сливен – 26 октомври, Димитровден. Не могат да бъдат предлагани лица, на които вече са присъждани.

   Предложения се приемат в срок до 01.09.2014 г. вкл. в деловодството на Община Сливен всеки делничен ден от 8.00 ч. до 12.00 ч. и от 13.00 ч. до 17.00 ч.

   Допълнителна информация може да бъде получена от г-жа Ваня Шишкова –началник отдел „Образование, култура и вероизповедания” на тел. 044/ 611 223,GSM0896 78 88 53, e-mail: vaniash@abv.bg.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version