Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Изложба за 120-годишнината на Ловно-рибарското дружество в Сливен

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Сдружението на сливенските ловци и риболовци навърши 120 години. По този повод в залата на дружеството бе открита изложба на ловни трофеи – бивни от глиган, рога на благороден елен, лопатар, сръндак, муфлон и на други от по-внушителните обитатели на сливенските гори. За откриването дойде председателят на Съюза на ловците и риболовците в България инж. Иван Петков. Изложбата откриха председателят на дружеството в Сливен ген. Кольо Милев и областният управител Татяна Петкова.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Tpoфeйнaтa излoжбa cъбpa членовете на ловните дружинки в региона, сред които извecтни лoвци, пpиpoдoзaщитници, бизнecмeни, члeнoвe нa лoвни дpyжecтвa, eкcпepти. „Една от целите на изложбата е да запознае децата и учениците с фауната на нашите гори. Експонатите ще бъдат подменяни“, каза председателят на дружеството ген. Милев. Засега многобройните си дипломи за спечелените от неговите трофеи медали е представил един от изтъкнатите сливенски ловци – Стефан Томчев, понастоящем председател на Раковската дружинка.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

   Изложбата ще остане в Дома на ловеца и риболовеца до края на октомври.

   По-късно днес Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий освети знамената на сдружението и на ловните дружини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   В Сливенското дружество членуват 16 ловно-рибарски дружини с 1 000 души членски състав. По повод годишнината, дружеството отличи заслужили свои членове за активна ловно-стопанска и обществена дейност.

 

baraban.bg ©

Top Desktop version