За паметника на Шести артилерийски полк

baraban.bg

За паметника на Шести артилерийски полк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

   Във връзка с инициативата на община Сливен за възстановяване на паметника на Шести артилерийски полк в Сливен досега са събрани 3004,94 лв. и 0.06 евро. От тях: 587,45 лв. са постъпили в дарителската сметка на община Сливен; 137,49 и 0.06 евро от кутията за дарения; 930 лв. събрани от разпродажбата на картини и фотоси по време на благотворителната изложба за набиране на средства за паметника, организирана от общината, Националната художествена гимназия „Димитър Добрович” и Обществен дарителски фонд – Сливен на 25 октомври в ДТ „Стефан Киров”; 1350 лв. - дарение от Иван Начев – носител на наградата на Община Сливен за стопанска инициатива „Добри Желязков” за 2016 година.

   Инициативен граждански комитет, с председател Пепа Чиликова, заместник-кмет на община Сливен, се обръща към гражданите за подкрепа на делото за възстановяване на почти разрушения войнишки паметник:

Отворено писмо до гражданите на община Сливен

   Уважаеми госпожи и господа,

   Обръщаме се към Вас с надежда да подкрепите инициативата “Първите хиляда”, създадена с цел набиране на средства за съхраняване и възстановяване на Паметника на 6-ти артилерийски полк и насочена към дарители-частни лица.

    Целта ни е набирането на 10 000 лв. (десет хиляди лева), необходими за стартиране на най-належащите мероприятия по опазване на паметника в навечерието на предстоящия зимен сезон!

   Поканени сте да се включите в кампанията със сума според възможностите си. Всички дарители, включили се в инициативата с принос над 10 (десет лева), ще получат грамота за своята подкрепа, а имената им ще бъдат изписани в нарочен пергамент, който ще бъде положен в капсула в основата на паметника.

   Вярваме, че нашата родолюбива инициатива ще намери отклик у Вас, и подобно Сливенските възрожденци, Вие ще допринесете за съхранението на нашата история, чест и слава.

   С други инициативи, създадени с цел набиране на средства за съхраняване и възстановяване на Паметника на 6-ти артилерийски полк, може да се запознаете на интернет-страниците, посветени на това начинание.

   Средствата се набират в урна във фоайето на централния вход на сградата на община Сливен и чрез дарителска сметка:

IBAN: BG73FINV91508416216422

BIC: FINVBGSF

Код: 445100

Първа инвестиционна банка АД – клон Сливен

baraban.bg ©

Top Desktop version