„Активен гражданин“ в Сливен с нови задачи

baraban.bg

„Активен гражданин“ в Сливен с нови задачи

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   На събрание в сряда сливенското сдружение „Активен гражданин“ отчете едногодишната си дейност, обсъди текущи проблеми и набеляза задачи, по които да работи.

   От сдружението смятат, че са допринесли за решаването на редица проблеми в Сливен, представяйки пред общинското ръководство мнението по тях на по-широк кръг граждани и настоявайки това мнение да бъде взето под внимание. Така например, бе запазено общинското дружество „Обреден комплекс“. Макар и с малко, бяха намалени гробищните такси, бе подкрепено искането на граждани за намаляване на данъците, за запазване на Кожно-венерическия диспансер в града, бяха запазени два малки, но емблематични търговски обекта на главната улица (книжарничката на Евгени Динев и павилионът за сувенири), бе париран опитът да се проведе необмислена реформа в училищната мрежа, под претекст преминаването на едносменен режим на обучение. Някои от тези резултати бяха постигнати и в резултат на организирани митинги. С помощта на Общината, сдружението инициира и направи доста по социализирането на парка на Хамам баир, като благоустрояването там ще продължи. 

   Участниците в събранието направиха конкретни предложения, които не се нуждаят от големи инвестиции, но ще подобрят условията на живот в града, като решаване най-после на проблема с липсващите автобусни и тролейбусни разписания по спирките в града, нова акция по залесяване на Бармук баир и др. Решено бе сдружението да търси по-тясна връзка със сливенските депутати и да ги ангажира в решаването на проблеми както на местната общност, така и общонационални, от които зависи бъдещето на държавата. Едно от предложенията бе народните представители да не правят срещи с избирателите в своите партийни централи, а на неутрален терен, предоставен им от Общината или Областната управа, тъй като те представляват цялото гражданство в областта, а не само своите съпартийци.

   Сдружението има вече 22 клуба по квартали, сключило е договори с общинското и областното ръководство, както и с ръководството на Общинския съвет за съвместна работа. Експерти, излъчени от гражданите, участват с мнения и предложения в работата на постоянните общински комисии. „Нашата цел не е да пречим, а да помагаме. Ако помагаме, всички ще живеем по-добре“, каза председателят на сдружението инж. Георги Божев.

   Събранието прие Управителният съвет на сдружението да бъде увеличен от 5 на 7 души. Новите членове на ръководството са директорката на Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм Лиляна Якимова и треньорът по бокс, м.с. Димитър Пехливанов.

baraban.bg ©

Top Desktop version