Неделен гост

baraban.bg

Неделен гост

Жельо Радев с неговите брястчета:

НЕДЕЛЯТА – Ден за общественополезен труд

   Във връзка със зачестилите пиар-акции, свързани със засаждане на дървета, предимно от рода Ulmus в работно време, държа да отбележа, че е честно и достойно общественополезен труд да се полага в неделния ден. И понеже е хубаво човек не само да казва някои неща, но и да ги показва, споделям дузина мои неделни снимки.

   На първата част от тях можете да видите грижата за дръвчето, предполагаем наследник на Стария сливенски бряст. То поникна само, недалеч от хилядолетния умиращ старец, пред едната сграда на хуманитарната гимназия „Дамян Дамянов”. Във втората част от снимките може да видите продължението на грижите ми за няколко дървета пред Комплекса за социални услуги за деца и семейства в кв. „Българка“. Трите липи на улицата, след прекопаването и отстраняването на бурените, се нуждаят от няколко поливки, а брястът, който посадих, във времето когато възрастният му събрат стана Европейско дърво на годината – от опазване от злосторници.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Някак срамежливо наскоро мина новината, че Сливен е обявен за най-„зелен” град в републиката. Предполагам, че и администрация, и население имаме едно наум по този повод и си даваме сметка за авансите от страна на арбитрите за това им решение. За да не изпитваме подобни угризения мисля, че е достатъчно само едно усилие – в някои неделни утрини да посадим, да прекопаем, да подрежем или да полеем растението под терасата, пред блока или на улицата. Нали?...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

baraban.bg ©

Top Desktop version