Благотворителен концерт за възстановяване паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

baraban.bg

Благотворителен концерт за възстановяване паметника на Шести артилерийски полк в Сливен

 

 

 

 

 

   Благотворителен концерт по повод годишнината от откриване на паметника на Шести артилерийски полк и за набиране на средства за възстановяването му, ще се състои на 23 ноември.

   След поражението и подписания Ньойски договор през 1919 г., войниците и офицерите от Шести артилерийски полк се завръщат от фронта в пълна мизерия. В началото на 1923 г. командирът Стефан Сотиров издава заповед и назначава комитет, който да събере дарения за построяването на паметника за „загиналите светци в името на Отечеството и за утеха на вдовиците и сираците им“. 232-ма обикновени войници, въпреки недоимъка си, даряват по 100 лева  и на 23 ноември 1924 г. паметникът е открит.

   По повод годишнината е предвиден Ден на отворените врати за посещение на паметника на 23 ноември от 10 до 17 часа.

   По-късно на сцената в зала „Сливен“ от 18 часа ще излязат малчуганите от детска градина „Папазян“, Клуб по спортни танци „Сливен”, балет „Адажио“, Клуб за поп и рок изпълнители „Ритъм” при Военен клуб – Сливен, Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“, балет „Барби” при Военния клуб, Детски фолклорен ансамбъл „Българче” и Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при Основно училище „Христо Ботев” и Народно читалище „Хаджи Димитър“.

   Цената на билетите е 5 и 10 лв., които ще се продават  на касата на залата от 17 часа, в деня на концерта. За контакти: тел. 044 663 186.

   Досега са събрани 13 941 лв. и строителни материали на стойност 2 000 лв. Кампанията продължава с организиране на концерти, театрални представления, изложби и други дарителски акции.

   Сметката за набиране на средства за възстановяване на паметника е:

   Общинска банка АД – Сливен

   BG03SOMB91308428713744

   BIC SOMBBSF

   Код за вид плащане-44 51 00

baraban.bg ©

Top Desktop version